Šťáva z červené řepy je všelék
26. 1. 2024
Červená řepa je poněkud přehlížená zemědělská plodina. Zajímavé je, že patří k nejlevnějším druhům zeleniny, přitom jde o zcela unikátní a velmi významnou léčivou rostlinu. Obsahuje totiž Betain, látku, která vytváří kyselinu solnou, potřebnou pro trávení a detoxikaci organismu. Již staří Egypťané věděli, že doku se vám kyselina solná v žaludku tvoří, jste zdrávi. V první světové válce dokonce zachránila život přeběhlíkům z frontové linie, kteří na podzim v období sklizně prchali z válečných útrap, kdy zůstávala na polích po orbě.
Červenou řepu byste si mohli dopřát častěji, a to buď jako bulvu nastrouhanou do salátu, anebo v podobě šťávy. Je to velmi silný detoxikační čistič, proto pijte zpočátku po doušcích a postupně dávky zvyšujte. Lze ji doporučit i dětem a výhodné je ji koupit jako pasterizovaný koncentrát bez přídavku cukru.
Jak se přepravuje šťáva z červené řepy
Červená řepa se pěstuje poměrně snadno, a proto vás také zřejmě nepřekvapí, že se sklízí po tunách, v obrovském množství. Vypreparovat z ní šťávu není obtížné, a tak se brzy naplní nádoby hektolitry velmi zdraví prospěšné tekutiny. Velmi však záleží na tom, o jaké nádoby se jedná, jde totiž o to, aby se šťáva přepravila ke konečnému zpracování čerstvá a bez kontaminantů.
Pro tyto účely se jeví jako ideální řešení IBC kontejnery. Jsou to obří plastové boxy hranolového tvaru, o objemu neuvěřitelných tisíc litrů. Každý z nich ovšem unese na svých bedrech další čtyři kontejnery, lze je tedy skládat na sebe do pěti pater, a tím zefektivnit proces skladování a přepravy. IBC kontejner je zhotoven ze speciálního tvrzeného plastu s dlouhou životností a vyniká i snadnou údržbou. Jednoduše se čistí a navíc se dovnitř vkládá plastová jednorázová fólie, určená pro každou várku ovoce či zeleniny zvlášť, čímž se zachová její vynikající kvalita.
Categorized as: Nakupování
Comments are disabled on this post